آنچه در مورد ویروس کرونا باید بدانیم .
ویروس کرونا؛ چگونه گسترش می یابد؟
کرونا ویروس جدید یک ویروس تنفسی است که در درجه اول از طریق تماس با شخص آلوده از طریق قطرات تنفسی فرد مثل عطسه منتقل می شود و یا از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی پخش می شود. برای مثال، در هنگام عطسه یا سرفه از قسمت داخلی آستین لباسشان یا دستمال کاغذی استفاده کنند و بلافاصله آن را درون سطل زباله دردار قرار دهند. همچنین افراد باید دستان خود را مرتب با آب و صابون یا پاک کننده های دست حاوی الکل بشویند.
ویروس کرونا بیشتر از شخص به شخص از طریق تماس نزدیک منتقل میشوند. در خانه، محل کار یا مراکز درمانی اگر فردی باشد که به ویروس کرونا مبتلاست و شما با او تماس داشته اید، احتمال ابتلای شما به ویروس بالاتر میرود.
کرونا چه مدت روی سطوح زنده می ماند؟
هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا چه مدت در سطوح زنده میماند، اگرچه مطالعات اولیه نشان میدهد که این ویروس ممکن است چند ساعتی زنده بماند. ضد عفونی کنندههای معمولی میتوانند ویروس را از بین ببرند و باعث میشوند که دیگر امکان ایجاد عفونت در افراد دیگر وجود نداشته باشد.
تفاوت کرونا با آنفلوانزا
افراد مبتلا به عفونت کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹، آنفلوانزا یا سرماخوردگی، معمولا علائم تنفسی مانند تب، سرفه و آبریزش بینی را نشان میدهند. اگرچه بسیاری از علائم یکسان هستند، اما در اثر ویروسهای مختلف ایجاد میشوند.
به دلیل شباهت آنها، تشخیص بیماری تنها بر اساس علائم بیماری دشوار است. به همین دلیل لازم است که آزمایشات تشخیصی برای تأیید شخص دارای کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ انجام شوند. مانند همیشه، سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند افرادی که سرفه، تب و مشکل تنفسی دارند باید زودتر به دنبال مراقبتهای پزشکی باشند. فرد بیمار اگر ۱۴ روز قبل از بروز علائم بیماری مسافرت کرده باشد و یا با کسی که مبتلا به بیماریهای تنفسی بوده است، تماس نزدیک داشته باشد، باید به مراقبین بهداشتی اطلاع دهد.
دوره کمون کووید- ۱۹چه مدت است؟
دوره کمون فاصله زمانی بین ورود ویروس به بدن تا شروع اولین علائم بیماری است. برآوردهای فعلی نشان میدهد که دوره کمون از ۲ تا ۱۱ روز متغیر است و با در دسترس قرار گرفتن دادههای بیشتر، این تخمینها اصلاح میشوند. براساس مطالعات سایر بیماریهای کورونا ویروسی، مانند MERS و SARS، دوره کمون کورونا ویروس جدید ۲۰۱۹ میتواند تا ۱۴ روز باشد.
چگونه کرونا را از آنفلوانزا و سرماخوردگی تشخیص دهیم؟
فصل زمستان امسال با شیوع ویروس کرونا در جهان و با وجود علائم مشترک بین ویروس کرونا و آنفلوانزا باعث شده است تا تشخیص آنها از یکدیگر برای مردم سخت شود.
آب ریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب، علائم مشابه در بیماریهای مختلفی هستند که در آغاز نمیتوان تشخیص داد که آیا ناشی از باکتری و یا ویروس است یا یک سرما خوردگی ساده. این باعث شده مردم با هر علائمی بترسند و نگران شوند اما نشانههایی وجود دارد که تشخیص این بیماریها را از یکدیگر راحتتر میکند.
راه های انتشار ویروس کرونا
ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم با قطرههای تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل میشود. ویروس COVID-۱۹ میتواند ساعتها روی سطوح زنده بماند و با یک ضدعفونی کنند قوی مانند الکل ازبین می رود.
علائم ویروس کرونا
تب کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد - سرفه (خشک) - گلو درد - لرز خفیف - احساس خستگی -احساس گرفتگی بینی - احساس ناراحتی در قفسه سینه - بی اشتهایی - نفس تنگی یا مشکل تنفسی- درد عضلات
علائم نادر ویروس کرونا
حالت تهوع و استفراغ - سردرد- اسهال - شکم درد - آب ریزش بینی - گرفتاری دستگاه تنفس تحتانی, بدون درگیری قسمت های فوقانی در بیماری کرونا ویروس شایع است .
علائم آنفلوانزا
آنفلوانزا شما را یکباره زمین گیر میکند, سر و تمام اندام بدن فرد شروع به درد گرفتن میکند، سرفه خشک و خشکی گلو دارد. تب تا ۴۱ درجه سانتیگراد بالا می رود و غالباً همراه با لرز است و فرد احساس گرسنگی نمیکند.
تب و لرز، خستگی شدید، بدن درد، حالت تهوع، تب شدید, سردرد و درد عضلانی شدید در آنفلوآنزا از شیوع بالایی برخوردار است.
علائم سرما خوردگی ساده
در سرماخوردگی ساده، معمولا خارش گلو و آب ریزش بینی وجود دارد و بعدا سرفه شروع میشود. چندین روز طول میکشد تا علائم گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه بلغم دار، یا سرفههای خشک، تب و سردرد ظاهر شده بهتر شوند. در این وضع گوشها وزوز میکنند و بیمار احساس ضعف میکند. توجه داشته باشید که آبریزش بینی شدید از علائم سرماخوردگی است .
ویروس کرونا؛ تا چند ساعت روی سطوح زنده میماند؟
معصومه بیاتی، متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل درباره میزان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح گفت: قابلیت ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح جامد مانند میز کار، صندلی، دستگیرههای در بین ۲ ساعت تا ۹ روز است که بهترین ضدعفونی کننده روی این سطوح آب و محلولهای سفید کننده است.
او افزود: برای تهیه محلول ضدعفونی کننده باید ۹ قسمت آب و یک قسمت سفید کننده مانند وایتکس را ترکیب کرده و با استفاده از پارچه خیس سطوح را تمیز کرده و با پارچه خشک هم باقی مانده رطوبت را پاک کرده و از بین ببریم.
این متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: در سطوح جاذب میزان تعاملی که فرد در مدت زمان حضور در محیط آلوده دارد میتواند تعیین کننده باشد. اگر ما در محیطی کار میکنیم که ترشحات تنفسی زیاد است بهترین کار این است که کفش هایمان را خارج از محیط ساختمان تعویض کنیم و با همان کفش ها داخل نشویم.
بیاتی گفت: لباسهایی که خیلی آلوده نیستند را بعد از خروج از محل کار مانند محیط بیمارستانها نه محیطهای عادی که میزان تعامل و برخورد افراد با قطرات تنفسی زیاد نیست باید در کیسه زباله بزرگی بریزیم و بعد از وارد شدن به منزل آنها را با شویندههای معمولی بشوییم.
ویروس کرونا برای کدام گروه سنی خطرناکتر است؟
ویروس کرونا در حال حاضر با سرعت بالایی در سراسر جهان در حال شیوع است. این ویروس تاکنون افراد زیادی را مبتلا کرده و جان نزدیک به ۲ هزار و ۷۰۰ نفر را گرفته است که بیشترین آمار ابتلا و جان باختگان مربوط به کشور چین بوده است.
مطالعه جدید مرکز پیشگیری و کنترل بیماری چین نشان میدهد از زمان شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور، کمترین آمار مرگ و میر مربوط به گروه سنی زیر ۹ سال و بیشترین آن متعلق به افراد بالای ۸۰ سال بوده است.
نتایج این مطالعه همچنین نشان میدهد میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در میان مردان (۲/۸ درصد) بیشتر از زنان (۱/۷ درصد) است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان